Hotellihuoneessamme kuului hiljaista noitumista, kun yritin avata vaimon tietokoneella blogini sivuston. Tietokonejätin omistama sivusto ei päästänyt minua sisään, koska en käyttänyt omaa konettani. Vahvistusviesti meni toisen jätin sähköpostiohjelmaan, mutta sitäkään en voinut avata, koska en ollut siellä ennen käynyt tällä koneella. Kun vielä olin jättänyt puhelimeni kotiin, en typerien varmistusten vuoksi päässyt laittamaan blogia paikoilleen. Ei ole ollenkaan sama julkaista kirjoituksia jälkikäteen, mutta teen sen kuitenkin, etteivät vähätkin lukijat kaiko kokonaan pois.
Reissasimme tänään (15.10.2022) Madridiin. Lensimme iltapäivällä Kuopiosta Helsinkiin, missä oli puolentoista tunnin odotus ennen jatkolentoa Espanjan pääkaupunkiin. Jälkimmäinen lento tehtiin Iberian lentokoneella, vaikka olimme tosiasiassa Finnairin lennolla. Tarjoilu oli Iberialla aivan yhtä niukkaa kuin Finnairinkin lennoilla. Lennolla oli maskipakko, mutta kummallakaan lentokentällä ei ollut, mikä oli hieman hassua.
Laskeuduimme Barajasin kentälle aikalailla aikataulussa ennen yhdeksää Espanjan aikaa. Molemmilla oli mukana vain reput, joten pääsimme nopeasti pois kentältä. Metroasema löytyi helposti eikä lipun ostamisessakaan ollut vaikeuksia. Sitten köröttelimme puolityhjällä metrolla Nuevos Ministerios -asemalle, missä vaihdoimme linjalle 10 ja ajoimme vielä yhden pysäkinvälin Gregorio Marañón -asemalle. Hotellimme löytyi noin 300 metrin kävelyn jälkeen Calle de José Abascal -kadun varrelta. Kyllä matkustaminen on helppoa ja mukavaa.
Veimme reput tilavaan huoneeseemme ja lähdimme etsimään syötävää. Anopin lohikeitto oli ollut maittavaa ja täyttävää, mutta kahdeksassa tunnissa sen energia oli käytetty. Heti ensimmäisessä kulmassa oli La Pochalo -kuppila, minne kävelimme sisään. Tarjoilijan englanti ja meidän espanja olivat suurin piirtein tasavahvoja. Onneksi molemmat osasivat muutaman eri sanan, ja lopulta saimme tilattua lihaa ja juustoa. Juomien tilaaminen sujui sen sijaan hyvin helposti. Pian meillä oli edessämme viinilasi ja olut, sekä alkupaloina sardiineja ja sipsejä. Niiden jälkeen meille tuotiin oikein maistuvaa iberico-kinkkua sekä hyvin aromista juustoa. Saimme siis mitä tilasimme ja kaikki oli oikein maistuvaa. Hieman enemmänkin olisi ruokaa mennyt, mutta nälkä kuitenkin taittui.
Kiersimme lähiympäristössä, mutta emme löytäneet sopivaa paikkaa, missä olisimme vielä hetken istuneet. Lämpötila oli 20 asteen tienoilla, joten rouva jätti toppatakin hotellihuoneeseen. Kello oli jo puoli kaksitoista meidän aikaa, joten päätimme palata hotellille ja panostaa huomiseen tämän illan sijasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti